آموزشی

کوپلینگ هیدرولیکی چیست

 کوپلینگ چیست؟ (Hydraulic coupling)

کوپلینگ در مفهوم کلی عبارت است از واسطه ای که برای اتصال دو شفت دوار استفاده می شود و انتقال نیرو گشتاور را از شفت A به شفت B انتقال می دهد. هر کوپلینگی متناسب با اجزای خود مقدار گشتاوری را تحمل می کند که نیاز به کار افراد انواع کوپلینگ ها به کار می رود. کوپلینگ های هیدرولیکی بستگی به کار از 1000 دور در دقیقه بالاتر وجود دارد و وطبق آمار آتی کنترول در بازار های ایران (1500/3000دور در دقیقه) بیشتر قابل استفاده است. علاوه بر اینکه کوپلینگ ها واسطه ای برای انتقال گشتاور می باشند  که باعث می شوند ضربه و لرزش را از مبدا یعنی الکترو موتور به مقصد را کنترول و کاهش دهد.

سلام

(عکس 1 از 1) نشان دهنده این است که یک کوپلینگ چگونه به عنوان یک واسطه انتقال گشتاور عمل می کند.

مزایای کوپلینگ ها  

  1. برخی از مزایای کوپلینگ ها عبارت است از اتصال دو شفت با اندازه های مختلف
  2. انتقال قدرت
  3. افزایش عمر موتور
  4. کنترل سرعت

انواع کوپلینگ

  • کوپلینگ های پنجه ای
  • کوپلینگ های پین و بوش
  • کوپلینگ الکتریکی
  • کوپلینگ مگنتی
  • و کوپلینگ های هیدرولیکی صفحه ای موج دار می باشد که در این مقاله سعی داریم این نوع کوپلینگ را که در کارگاه باهاش کارکرده ایم را مورد برسی قرار دهیم. تا انتهای مقاله همراه باشید.
 

اجزای کوپلینگ هیدرولیکی

  • پوسته
  • شفت اتصال
  • بلبرینگ ها
  • صفحه موج دار
ض
1-پوسته
ضضضض
2-شفت اتصال یا واسطه
photo_2022-06-06_19-40-25
3-بلبرینگ
photo_2022-06-06_19-44-07
4-صفحه موج دار

کوپلینگ هیدرولیکی چیست؟

خب در پاراگراف های بالاتر کمی با کوپلینگ ها و کاربردشون آشنا شدیم  که دو شفت را برای انتقال گشتاور به یکدیگر را اتصال می دهد.

سئوال: چرا باید از کوپلینگ های هیدرولیکی یا روغنی استفاده کنیم؟

خب برای انتقال قدرت بالا نیاز داریم تا که از کوپلینگ های مقاوم تری در شرایط های سرعت گشتاوری بالا، ضربه، لرزش و… استفاده کنیم که یکی از این کوپلینگ های مقاوم کوپلینک های هیدرولیکی هست که با جریان روغن در داخل آن کار میکند و فرایند انتقال قدرت صورت می گیرد.

نحوه کار کوپلینگ های هیدرولیکی

 با شرح یک مثال نحوه کار کوپلینگ هیدرولیکی را شرح میدهیم.

(کوپلینگ هیدرولیکی دارای صفحه موج دار می باشد. وقتی کوپلینگ را به الکترو موتور 3000 دور در دقیقه وصل میکنیم پوسته کوپلینگ همراه با شفت الکترو موتور شروع به حرکت میکند و این چرخش پوسته باعث به حرکت درآمدن بلبرینگ ها شده و بعد از آن به فشار و آزاد سازی روغن داخل پوسته منجر می شود و در نتیجه باعث چرخش صفحه موج دار می گردد با افزایش و کاهش روغن می توان جریان گشتاور را افزایش و کاهش داد که دور جدیدی از 3000 را به ما می دهد.

مطالب زیر پیشنهاد می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *