آموزشی, مقالات صنعتی

رشته ماشین ابزار یا تراشکاری چیست؟

رشته ماشین ابزار یا تراشکاری چیست؟

اخرین رو نوشت این مقاله* 1400/10//08 توسط صنعت مجد

تراشکاری اغلب به عنوان یک فرآیند تولید قطعه به روش براده برداری تعریف می شود که در آن قطعه کار از طریق چرخش خود حرکت برش را ایجاد می کند و ابزار حرکت تغذیه را ایجاد می کند .

تراشکاری یکی از مهمترین فرآیندهای ساخت در ماشینکاری می باشد که تراشه ها از یک قطعه کار بریده می شود تا شکل مورد نظر ایجاد شود ، هنگام چرخش ، قطعه کار توسط (اسپیندل یا سهنظام و چهار نظام)  چرخانده شده و حول محور خود می چرخد ، در حالی که ابزار در گیره بند بسته شده و ساکن است تا روی قطعه کار فرایند تولید را انجام دهد .

دیرینه تراشکاری

ابتدا بیاییم با سیر تکاملی رشته تراشکاری یا به زبان آلمانی (Drehen) آشنا بشویم ، سرچشمه اصلی  تراشکاری و یا هر روشی که فرایند براده برداری با ماشین کاری انجام شود را آلمانی ها ابدا کرده اند و اکنون هم آلمانی ها در رئس قدرت صنعتی جهان هستند و به نظر من ایده آل ترین مقصد برای آن هایی که عاشق دنیای تولید و ساخت هستند آلمان می باشد.

در قرون وسطی ، پیشرفت هایی در ساخت ماشین های تراش وجود داشت که باعث افزایش بهره وری آن ها شد ، در قرن هفدهم تراشکاری در هنرها و صنایع دستی رایج شد و در اواخر و اوایل قرن هفدهم و هجدهم نوآوری هایی در ساعت سازی و مهندسی دقیق به وجود آمد که دقت این دستگاه ها را افزایش داد .

در جریان این پیشرفت ها مهندسی مکانیک نیز با نو آوری و خلاقیت که باعث شد برای افزایش دقت و راحتی کار  قطعات موتوری را به این دشتگاه اضافه کنند و در نهایت اواسط تا اواخر قرن بیستم با افزایش نیاز های ساخت ماشین آلات صنعتی پیشرفت های خارق العاده ای داشته باشند که فرایند های تراشکاری و براده برداری توسط کنترل‌های الکتریکی و سپس ماشین کاری اتومات cnc پدید آمدند .

صنعتی شدن در آلمان

این نوآوری ها در چارچوب صنعتی شدن با چند دهه تاخیر به آلمان  رسید .مقامات آلمانی سفرهایی را برای مهندسان و کارگران ماهر آلمانی به انگلستان ترتیب دادند تا با آموزش هایی که میبینند تکنولوژی های ماشین کاری را بیاموزند و همچنین دولت آلمان   برای خرید ماشین آلات و خود اشتغالی وام اعطا کرد و حتی در برخی موارد این ماشین‌ آلات با هزینه دولتی تهیه و به شرکت‌ها واگذار می‌شد ، ناگفته نماند آلمانی ها به روش جاسوسی صنعتی تونستند که ابزار ها و ماشین آلات ها را با پرداخت رشوه به واسطه خا وارد کنند ، برنامه آنها این بود که قطب صنعت جهان شوند و در یک کلمه موفق شدند .

انواع دستگاه های تراش :

  • تراش معمولی

  • تراش cnc

 

تفاوت بین تراشکاری معمولی و CNC

به زبان ساده، بزرگترین تفاوت بین تراشکاری معمولی و CNC کامپیوتر است. همانطور که از نام آن پیداست (Computerized Numerical Control) بسیاری از مراحل کار توسط کامپیوتر کنترل می شوند. به عنوان مثال، چاکی که قطعه کار خام را می بندد، در اکثر موارد می تواند به صورت هیدرولیکی بسته شود. این کار علاوه بر فشار زیاد باعث صرفه جویی در زمان نیز می شود. در اینجا فشار هوا تولید می شود که برای کنترل هیدرولیک استفاده می شود.

مداخلات دستی فوق در فرآیند تولید به صورت کامپیوتری با چرخش CNC از یک برنامه خاص کنترل می شود. همین فرآیند تولید را می توان هر چند بار تکرار کرد و یک دارایی عظیم است، به ویژه برای تولید سریال. تراشه ها نیز در اینجا کاملاً خودکار دفع می شوند. این بدان معنا نیست که چرخش CNC آسان تر است. با تراشکاری معمولی تفاوت دارد، تراشکاری معمولی نیاز به تجربه و غریزه مطمئن از طرف کارگر ماهر دارد، دستگاه CNC به دانش قبلی زیادی نیاز دارد.

 

فنی مهندسی رشته ماشین ابزار (تراشکاری )

فناوری ابزار دقیق مانند فناوری ماشینکاری، قطعات کار در فناوری ابزار دقیق  ،باید بسیار دقیق  کارشده  باشند. متخصصان در فناوری تراشکاری می توانند دانش خود را در مورد ماشین و بازیافت فلزکاری دستی ماشین ابزار برای برش فلز برنامه ریزی، راه اندازی و بهره برداری شده استفاده کنند. دقت ابعاد و کیفیت سطح قطعه کار باید در هر دو حوزه از طریق کنترل‌های کیفی مداوم تضمین شوند. اپراتورهای ماشین های برش متخصص در فناوری تراشکاری می توانند کارهای خود را انجام دهند ،در استفاده از دانش ماشینکاری و فلزکاری دستی.

متخصصان  در فناوری تراشکاری از دانش خود در مورد فلزکاری دقیق ابعادی در ریخته گری و ساخت مدل های تولیدی استفاده می کنند، به عنوان مثال ماکت ساز – ساخت مدل تولیدی، مکانیک ساخت مدل – ساخت مدل ریخته گری یا ساخت ماکت بدنه.

متخصص ها با آموزش خود می توانید در زمینه های کاربردی زیر کار کنید:

  • تولید
  • تعمیر و نگهداری، مونتاژ
  • مدیریت کیفیت، تضمین کیفیت در صورت لزوم، می توانید در کارهای خاصی تخصص داشته باشید، به عنوان مثال:
  • راه اندازی و برنامه نویسی ماشین های CNC
  • بهره برداری از تراش های عمودی

 

انواع ماشین های ابزاری :

ماشین های ابزاری مانند ماشین‌های تراش، ماشین‌های فرز، ماشین‌های حفاری، ماشین‌های اره، ماشین‌های سنگ زنی، ماشین‌های پولیش، ماشین‌های نجاری برای نجاران و برای پردازش هیزم، سکوهای بالابر موتور سیکلت، سکوهای بالابر ماشین، ماشین‌های بالانس تایر، نصب لاستیک‌ها را خواهید یافت. ماشین آلات، ابزار خودرو، پرس کارگاهی، جرثقیل کارگاهی، جرثقیل موتور، لوازم جانبی ماشین ابزار، میز کار، کابین سندبلاست، ابزار هوای فشرده، ابزار هیدرولیک، میز بالابر، میز کار، تجهیزات کارگاهی و هر آنچه در تجهیزات کارگاهی در کارگاه مورد نیاز است.

 

رشته تراشکاری،رشته ماشین ابزار

 

3 فکر در مورد “ رشته ماشین ابزار یا تراشکاری چیست؟

  1. محمد شادمهر گفت:

    برای خرید ابزار الات تراشکاری به سایت ما مراجعه کنید.

    1. صنعت مجد گفت:

      آدرس سایت درج کنید
      با تشکر

  2. حسن عمادی گفت:

    با سلام و تشکر از زحمات شما دوست عزیز
    متاسفانه به این صنعت مهم و ارزشمند بهائی داده نشده.ایکاش از صاحبنظران استفاده می شد در تدوین قوانین مرتبط و….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *